Vi vill ha en ny kollega som är världsmästare i danska märkningsregler!

Herax Food Solutions AB är ett konsultföretag som specialiserat sig kring frågor om märkning av livsmedelsprodukter, kosttillskott, kemikalier, kosmetika och textilier i de nordiska länderna. I vårt tjänsteutbud ingår också hjälp vid implementering av ledningssystem för kvalitet och livsmedelssäkerhet. Kunderna finns över hela världen med det gemensamma att de säljer sina produkter på den nordiska marknaden. Herax Food Solutions sysselsätter idag 10 personer och är nu i behov av ytterligare av förstärkning tack vare nya kundavtal.

Arbetsbeskrivning och ansvarsområden

Vi söker dig som vill arbeta som konsult med frågor som rör regelverk för livsmedel. Du kommer bland annat bistå svenska och internationella kunder i frågor som rör märkningskrav för livsmedel på den danska marknaden. Lite mer i detalj kommer du jobba med:

Granskning av förpackningstexter utifrån gällande lagkrav

Anmälan av produkter till nordiska myndigheter

Utredning av närings- och hälsopåståenden

Utredning av olika tillsatta råvaror i livsmedel

Beräkning av näringsvärden

Översättningar från engelska och svenska till danska

Samordning av uppdrag internt och vidare till kund

Bakgrund/ erfarenheter

Du ska ha en högskoleutbildning inom naturvetenskap. Vi ser gärna att du har ca 5 års yrkeserfarenhet och kunskap om lagstiftning inom livsmedel. Kunskaper om den norska marknaden är meriternade. Van användare av Office-paketet. Du kommunicerar obehindrat både i tal och skrift på danska och engelska.

Vi eftersträvar nyfikenhet och enkelhet varför vi värderar egenskaper som förmågan att förstå komplexa frågor och förklara dessa på ett tydligt sätt. Du bör tycka det är kul att upptäcka och lära dig nya områden, ha lätt för att samarbeta och att ta egna initiativ. I gengäld erbjuds ett omväxlande arbete i en stimulerande arbetsmiljö med fortlöpande utbildning där du får möjlighet att utveckla och sätta din personliga prägel på verksamheten.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde direkt. Arbetet sker på distans med resor till huvudkontoret i Solna med jämna mellanrum.

Vänligen skicka din ansökan samt ditt CV: Joachim Malmberg – joachim.malmberg@heraxfood.se senast den 25 januari.

För mer information kontakta Joachim Malmberg på ovannämnda e-postadress eller mobiltelefon +46 708 10 11 37.