Ingredienser och ingrediensförteckning
Denna kurs ger dig fördjupade kunskaper om hur ingredienser ska anges i märkningen. Du kommer få lära dig vad som gäller för olika typer av ingredienser som exempelvis tillsatser, aromer och enzymer.
Dessutom går vi igenom de undantag som finns, både när det gäller livsmedel som inte behöver ha någon ingrediensförteckning och när vissa ingredienser inte behöver anges på förpackningen.
Innehåll:
– Syfte och beskrivning av lagstiftningen kring märkning
– Allergier och intolerans
– Ingrediensförteckningen
– Mängdangivelser
– Grupperingar
– Livsmedelstillsatser
– Aromer
– Processhjälpmedel, bärare och berikning
– Livsmedelsenzym
– Kan innehålla spår av…
– Fri från
Varje avsnitt avslutas med ett fråge-quiz så du får kvittens på vad du lärt dig. Efter utbildningen ska du känna att detta med märkning är riktigt spännande och intressant. Och att du lärt dig något nytt inom området.
Vem ska gå kursen?
Det här är en fördjupningskurs för dig som ansvarar för märkningen av färdigförpackade livsmedel och behöver detaljerade kunskaper om ingredienser och ingrediensförteckningar.
Varaktighet:
Ca 2 timmar
Pris:
590 kr
Endast på svenska !
Gå till kursen
Kontakt
Vårat kontaktformulär är för tillfället ur funktion. Vänligen maila oss på : info@heraxfood.se