MÄRKNINGSUTBILDNING

Välkommen till en utbildningsdag som vi till största delen ägnar åt de allmänna märkningsreglerna som de presenteras i Informationsförordningen 1169/2011. Under dagen tittar vi närmare på lagkraven och hur det kan se ut på förpackningar. Vi varvar teori med gruppövningar och diskussioner.

Utbildningens syfte

Att ge deltagarna en orientering om krav på märkning av både färdigförpackade och oförpackade livsmedel.

Vem ska gå?

Utbildningen vänder sig till personer på livsmedelsföretag eller kontrollmyndigheter som vill veta mer om reglerna kring märkning och presentation av livsmedel.

Under kursen tittar vi närmare på:

  • Vem som ansvarar för märkningen och vad det innebär?
  • Reglerna kring produktbeteckningar.
  • Ingrediensförteckningen – allergener, QUID regler, sammansatta ingredienser.
  • Hur man vet vilka tillsatser som är tillåtna att använda och i vilka mängder?
  • Vilka uppgifter näringsdeklarationen ska innehålla och hur de ska anges.
  • Särskilda regler för vissa produktkategorier – koffein, sötningsmedel mfl.
  • Ursprungsmärkning
  • Datummärkning
  • Vilseledande livsmedelsinformation

När och Var

Solna

    • 18 september
  • 13 november

Helsingborg

    • 2 oktober
  • 6 november

Pris

4200 kr exkl moms

I priset ingår kursdokumentation, intyg, samt kaffe/te, smörgås och lunch.

Anmälan och frågor

Kontakta Herax Food Solutions AB på joachim.malmberg@heraxfood.se 0708-10 11 37 för mer information.

Välkomna!!